Pizza birçok insanın favori ikramıdır. Hawaii, İtalyan, et, deniz ürünleri, vejetaryen… Çok sayıda çeşidi vardır. Pizzayı uzmanlaşmış bir kurumda deneyebilir, eve teslim sipariş edebilir veya kendiniz yapabilirsiniz. Fırınlanmış ürünlerin ünlü İtalyan şefler tarafından yapılanlar kadar iyi olması için hazırlama süresine uymak önemlidir.
Pizzayı bitmiş kabuk üzerinde ne kadar süre pişirmek gerekir?
Yemek pişirmek için zaman harcamak istemeyen, ancak ev yapımı pizzanın tadını çıkarmak isteyenler için özel hazır kabuklar satıyorlar. Bitmiş ürün oldukça hızlı pişirilir, 10-12 dakika yeterli olacaktır. Aynı zamanda, soslar için malzemelerin önceden hazır hale getirilmesi arzu edilir.
Pide pizza için pişirme süresi
Birçok kişi ince tabanlı pizzaya bayılır, bu nedenle hamur pide veya tortillaya tercih edilir. Atıştırmalığın bu versiyonunun geleneksel hamurlu pizzaya göre lezzet açısından daha düşük olmadığına inanılmaktadır.
Pide üzerinde pizza çok hızlı bir şekilde hazırlanır, sadece 5-7 dakika boyunca ısıtılmış bir fırına koyun. Peynir erimişse, pişmiş ürünleri güvenle çıkarabilir ve masaya servis edebilirsiniz.
Malzemelere bağlı olarak pizza ne kadar süre pişirilir?
Dolgu kıyma, domates, çiğ et, mantar gibi oldukça hacimli ve sulu veya daha kuru olabilir: peynir, tütsülenmiş sosis, zeytin.
Kuru dolgulu pizza, hamurun ince olması koşuluyla fırında 200 derecede 15 dakika pişirmek için yeterlidir. Geleneksel hamurlu pizza 20-30 dakika pişecektir.
Sulu dolgulu ürünün pişirilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç vardır, çünkü fazla sıvının buharlaşması gerekir. Fırını önceden 240 dereceye ısıtın ve pizzayı 20 dakika pişirin.

